Fascinerend Ierland

The Emerald Isle
Bekijk het reisschema

Woeste kusten en verlatenheid

 

Start datum
10/04/2023
Eind datum
16/04/2023
Aantal dagen
7
Prijs
€ 1495,- vanaf Cork

Ierland is fascinerend – je proeft er de rijke geschiedenis in deze uithoek van Europa, vaak opgedist in smeuïge verhalen en ballades. Ook het landschap is hier fascinerend – en voor wie het weet te vinden vol fotogenieke plekken. Deze fotoreis brengt je naar het bizarre steenlandschap van de Burren en naar de adembenemend mooie kusten van het Zuidwesten. Je fotografeert er goudgele stranden, woeste kusten, prehistorische dolmen (graven) en een geheimzinnig verlaten dorp op een eilandje. Natuurlijk gaan we ook naar de pub, dé plek waar Ierland meer Iers is dan waar dan ook. En waar de sterke verhalen veelal worden afgewisseld met die aanstekelijke Ierse muziek!

Dag 1

Vanaf Cork Airport rijden we via een mooie route in Noordelijke richting naar onze eerste verblijfplaats, in
County Clare. Onderweg maken we natuurlijk enkele fotostops om vast in de sfeer te komen. Na aankomst in onze comfortabele cottage is er tijd voor een eerste verkenning van de omgeving, en –wie weet- een eerste pub!

Dag 2

De hele dag trekken we door de maanachtige steenwoestijn die de Burren is. We proberen de grillige breuklijnen van dit kalksteenplateau zo mooi mogelijk in beeld te krijgen, en bezoeken ook de beroemde Poulnabrone Dolmen, een 5000 jaar oud grafmonument. De fotografische mogelijkheden zijn hier eindeloos!

Dag 3

Deze dag gaan we wat verder van huis. We fotograferen mooie oude graven bij een Middeleeuws klooster en rijden dan naar een beroemde Ierse pub aan de kust voor de (facultatieve) lunch. Via een prachtige kustweg belanden we bij een fotogeniek oud kasteel en rijden dan dwars door de Burren terug.

Dag 4

 we verlaten dit bijzondere gebied en rijden naar één van de spectaculaire schiereilanden van het ZuidWesten, Dingle. Minder toeristisch dan het veel bekendere schiereiland Kerry, maar ongerepter en zeker zo mooi. Onderweg bezoeken we een prachtig, stil strand voordat we aankomen bij onze tweede, comfortabele accommodatie

Dag 5

We rijden vandaag via de onwaarschijnlijk mooie ‘Slea-drive’ om het schiereiland Dingle heen. Halverwege bezoeken we een schitterend museum (inbegrepen), gewijd aan de vergeten bewoners van een eiland vlak voor de kust, het Great Blasket Eiland. Tegen zonsondergang zijn we bij de mooiste fotolocatie die je je kunt wensen…

 

Dag 6

Natuurlijk wil je dat intrigerende Graet Blasket eiland zelf zien, dus stappen we op een klein bootje dat ons daar heen brengt (inbegrepen). Mogelijk zien we heel veel zeehonden op het strand daar, maar in elk geval ontdek je heel wat goede foto-opties. Als we terug zijn op het vasteland genieten we een afscheidsdiner in alweer een supergezellige pub (inbegrepen).n!

 

Dag 7

Het is – helaas- alweer tijd om naar huis te gaan. In alle vroegte rijden we via de oude stad Killarny naar Cork waar we op het vliegtuig terug naar Amsterdam stappen. Mét talloze foto’s, die van dag tot dag beter zullen zijn
geworden. Het einde van een ongetwijfeld onvergetelijke reis, die je leven beslist heeft verrijkt !

De reis

Start datum 10/04/2023
Eind datum 16/04/2023
Aantal dagen 7
Meerprijs 1-persoons kamer € 225,- (beperkt beschikbaar)
Prijs € 1495,- vanaf Cork

Inclusief

 alle transport vanaf het vertrekpunt, verblijf in comfortabele accommodaties met ontbijt, doorlopende fotocoaching, excursies, diner op de laatste dag, informatiebijeenkomst vooraf.

 Exclusief

 Vlucht op Cork, niet genoemde maaltijden, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard,  reis- en annuleringsverzekeringen. 

Video

Deze video toont de ongelooflijke schoonheid van Ierland