Hebriden en Assynt

Een bijzondere reis in Schotland

 

Bekijk het reisschema

Mystieke plaatsen, stilte en ruige natuur

 

Start datum
23/10/2022
Eind datum
30/10/2021
Aantal dagen
8
Prijs
€ 1595,- vanaf Inverness

De Schotse Hebriden vormen de uiterste buitenrand van Europa – maar wat voor buitenrand ! Hier is de natuur nog ongetemd, hier speelt de verbeelding de hoofdrol tegen een decor van magistraal landschap.

De 8-daagse fotoreis in oktober 2022 zal ons onder meer leiden naar de magische Callanish-stones op het eiland Lewis, de spectaculaire stranden van Harris en de ruige leegte van de nog onontdekte Noordelijke regio Assynt.

We verblijven in authentieke, comfortabele cottages waar we samen het ontbijt maken (inbegrepen). Zo krijg je de bijzondere sfeer van deze afgelegen gebieden nóg beter mee!

 

Dag 1

Vanaf Inverness Airport rijden we dwars door het noorden van Schotland naar het schilder-achtige plaatsje Ullapool, aan de Noord-Westkust. In een relaxte overtocht via de ‘Summer Isles’ varen we naar Stornoway op het eiland Lewis. Vandaar rijden we naar onze luxe cottage aan een mooie baaivlakbij woeste kliffen. Onze verblijfsaccommodatie voor de komende 4 nachten!

Dag 2

We verkennen het eiland Lewis verder en fotograferen op de mooiste plekken. Je zult er indrukwekkende rotsen in een woeste zee vinden, een ‘geheime’ hut boven op een klif, mooie zandstranden en een verborgen waterval. We zien de zon ondergaan bij de beroemde Callanish Stones die we op dat tijdstip vrijwel voor ons alleen zullen hebben om ze op hun mooist te fotograferen.

Dag 3

Lewis en Harris zijn verbonden door een hoge bergrug en een nauwe land-engte. Deze dag besteden we aan een rondreis door Harris. Een rit door een bizar, bijna boomloos land-schap met talloze kleine meertjes brengt ons naar het liefelijke kerkje van Rohel op de zuidpunt. Vandaar rijden we langs goudgele stranden en een paradijselijke, azuurblauwe zee terug naar onze cottage.

Dag 4

Na de lange rit van de vorige dag doen we het vandaag rustig aan. We ontdekken ‘s morgens een interessant schiereiland, en hebben de middag voor onszelf. Maak een lekkere (strand)wandeling, ga vast wat foto’s bewerken, doe even niets….  Een moment voor jezelf, ook om je op te laden voor de komende intensieve dagen. ‘s Avonds bespreken we alvast een aantal gemaakte foto’s, want ook van elkaar kan je veel leren!

Dag 5

We nemen afscheid van onze cottage op Lewis. Voordat we naar de ferry richting Ullapool gaan hebben we tijd om een prachtige baai en een historisch dorpje met rietgedekte huizen te bezoeken. Na inkopen voor de komende dagen in Ullapool (we komen voorlopig geen winkels meer tegen) rijden we via een adembenemende route naar het noordelijke Assynt. Onze accommodatie daar is een heerlijke cottage in een boeiend, afwisselend landschap.

Dag 6

Vandaag nemen we de tijd om de schoonheid van het noordelijk deel van deze regio te ontdekken. Onwaarschijnlijk kleine, avontuurlijke weggetjes brengen ons naar een afgelegen waterval, alweer een mooi strand, een lieflijk meertje en hoge bergen. Onderweg hebben we een goede kans om groepjes herten te spotten. Na een (facultatieve lunch in een leuke Inn rijden we terug langs een schilderachtige kasteel-ruïne en dodebomen-eilandjes in het mooie Loch Assynt.

Dag 7

Aan alle overweldigende indrukken voegen we er vandaag  nog een aantal toe: we verkennen het zuidelijk deel van Assynt. Alweer zo’n klein weggetje door soms lieflijk, dan weer verlaten landschap levert ons veel mooie fotolocaties op. Een boeiende geologische rots-formatie nodigt uit tot een (facultatieve) bergwandeling. Een verlaten hutje daagt ons uit om het geleerde in praktijk te brengen. We sluiten de reis alvast af met een lekker diner!

Dag 8

De laatste dag van deze heerlijke reis…. Ongerept en zeer afwisselend landschap heeft ongetwijfeld gezorgd voor een overvloed aan inspiratie! Je hebt het Schotland ontdekt zoals maar weinig mensen het kennen.

Boordevol indrukken en met heel veel prachtige foto’s op je kaartje(s) verlaten we Assynt en rijden we terug naar Inverness. Vandaar vliegen we met een directe vlucht terug naar Amsterdam. 

De reis

 

Start datum 23/10/2022
Eind datum 30/10/2022
Aantal dagen 8
Meerprijs 1-persoons kamer € 225,- (beperkt beschikbaar)
Prijs € 1595,- vanaf Inverness

Inclusief

 transfer naar accommodaties, verblijf in exclusieve cottages met ontbijt, maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, doorlopende fotocoaching, individuele fotobespreking achteraf.

Exclusief 
Vlucht naar Inverness, drankjes, niet-genoemde maaltijden, reis- en annuleringsverzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

 

Video

Deze video toont de ongelooflijke schoonheid van het eiland Skye