Noord Ierland en Donegal

The Emerald Isle

 

Bekijk het reisschema

Ongekende stilte en woeste kusten

 

Start datum
12/04/2022
Eind datum
18/04/2022
Aantal dagen
7
Prijs
€ 1395,- vanaf Belfast

Nog 3 plaatsen beschikbaar!

Noord Ierland staat misschien niet bekend als toeristische trekpleister, en dat is maar goed ook – het is er ongekend stil! Er is echter heel veel moois te genieten, ook voor fotografen. Dat geldt zeker ook voor Donegal, het meest noordelijke graafschap van de republiek Ierland. De landschappen daar worden vaak vergeleken met die van Schotland – daarom hebben we deze reis ook in ons pakket opgenomen. Het is er woest, leeg en stil, met prachtige kusten en stranden. Op deze bijzondere reis maken we ook kennis met het echte Ierse leven: in de pub, waar vaak heerlijke Ierse live-muziek wordt gemaakt. We verblijven in een echte, zeer comfortabele Ierse cottage waar we ‘s morgen eerst samen het ontbijt maken. Zo krijg je de bijzondere sfeer van dit land nóg beter mee!

Dag 1

Vanaf Belfast Airport rijden we in onze comfortabele minibus een prachtige route langs de Antrim Coast, met onderweg kasteelruïnes, fraaie zeegezichten, typisch Ierse dorpjes en lieflijke groene dalen. We overnachten helemaal in het Noorden van Noord-Ierland in een sfeervolle B&B. Binnen één dag zit je zo helemaal  in Ierse sferen!

Dag 2

In alle vroegte zijn we bij de beroemde Dark Hedges, bekend uit de serie Game of Thrones (foto hierboven). Daarna bezoeken we een andere ‘highlight’: de fascinerende Giant’s Causeway. Een mooie route brengt ons dan naar de grens met Ierland, waar we met een ferry een zee-arm oversteken. Ook deze nacht slapen we in een gastvrije B&B. 

Dag 3

Op het noordelijkste puntje van Donegal staat de schitterende vuurtoren Fanad Head Lighthouse op het programma. Daarna rijden we via een prachtige kustroute met onderweg o.m. een kasteel en een beroemde pub door naar het pittoreske, zeer gezellige stadje Ardara, waar we vier nachten in een cottage even buiten het stadje verblijven.

Dag 4 – 6

We verkennen de ongerepte schoonheid van Donegal: woeste kliffen, hoge watervallen, heerlijke stranden, mooie bergen en dalen, leuke plaatsjes en verlaten huizen. En niet te vergeten: de sfeervolle pubs waar genoten kan worden van heerlijk eten en de vrolijke Ierse muziek! We sluiten deze unieke fotoreis af met een lekkere maaltijd in de pub (inbegrepen). 

Dag 7

 Het is helaas alweer tijd om naar huis te gaan, met een enorme lading indrukken van dit prachtige land – en een voorraad mooie foto’s! In alle vroegte rijden we via de stad Donegal terug naar Belfast waar we op het vliegtuig terug naar Amsterdam stappen. Het einde van een ongetwijfeld verrijkende reis – Ierland heeft vast en zeker je hart gestolen!

 

De reis

 

Start datum 12/04/2022
Eind datum 18/04/2022
Aantal dagen 7
Meerprijs 1-persoons kamer € 225,- (beperkt beschikbaar)
Prijs € 1495,- vanaf Belfast

 

 

 

Inclusief

 alle transport vanaf het vertrekpunt, verblijf in comfortabele accommodaties met ontbijt, doorlopende fotocoaching, excursies, diner op de laatste dag, informatiebijeenkomst vooraf.

Exclusief

 Vlucht op Belfast, niet genoemde maaltijden, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard,  reis- en annuleringsverzekeringen

Video

Deze video toont de ongelooflijke schoonheid van Ierland