Samos

Zonnig Griekenland

 

Bekijk het reisschema

Azuurblauwe zee en fotogenieke natuur

 

 

Start datum
17/05/2022 
Eind datum
24/05/2022 
Aantal dagen
8
Prijs
€ 995,- standplaats Pythagorion

 

 

 

Het eiland Samos, in de azuurblauwe Aegeïsche zee geldt als één van de mooiste en groenste Griekse eilanden. Het landschap is er afwisselend en fotogeniek, de natuur ruig en ongeëvenaard, de geschiedenis tastbaar, en de mensen zeer gastvrij. Naar dit ‘eiland van de goden’ organiseert Mijnfotoreis.nl  van 17 t/m 24 mei 2021 een heerlijke fotoweek. Met een klein groepje van 3 á 4 deelnemers gaan we  locaties fotograferen die voor anderen verborgen blijven. Daarbij combineren we fotocoaching met ‘het goede leven’. Door onze contacten op Samos kunnen we dit avontuur voor een zeer scherpe prijs aanbieden.

Dag 1

Na aankomst op het kleine vliegveld wachten we je op met een stoere 7-persoonsjeep. Na het inchecken bij je appartement in het oude havenstadje Pythagorion gaan we lunchen in een leuke taverne aan de haven (inbegrepen). We verkennen de directe omgeving, en bezoeken een oud kloostertje met prachtig uitzicht. De rest van de dag is om bij te komen van alle eerste indrukken.

Dag 2

We toeren, deels off-road, door het Noord-Oosten van het eiland. We bezoeken een prachtig klooster op de berg en dalen dan af naar een idyllisch strandje. Na de (facultatieve) lunch aan het water, met uitzicht op Turkije, maken we een spannende wandeling door een 2500 jaar oude tunnel (onder voorbehoud van openstelling).

Dag 3

Deze dag maken we een heerlijke wandeling door het dal van het riviertje de Imvrassos. Bij dit riviertje zou oppergod Zeus zijn Hera hebben ontmoet… We starten in één van de leukste dorpjes van Samos, en lunchen (facultatief) op een heerlijk dorpspleintje hoger op de heuvels. De laatste fotostop is bij een Middeleeuwse verdedigingstoren.

Dag 4

We verkennen het groene Noorden van Samos. Via een leuk, maar wat toeristisch kustplaatsje rijden we omhoog naar alweer zo’n mooi dorpje voor koffie (en foto’s, natuurlijk). Na een bezoek aan een oud, afgelegen klooster gaan we off-road op weg naar de lunch in weer een volgend bergdorpje.

Dag 5

We staan vroeg op, want we gaan fotograferen bij zonsopkomst. De eerste stop is bij een vissershaventje, waar de vissers dan al uitvaren. Na een fotosessie bij een bijzondere, verborgen witte rotsboog bezoeken we een fotogeniek kerkje waarna we uitblazen bij een heerlijke taverna.

Dag 6

Keuzedag. Je kiest zelf wat je wilt: een dagje lekker niets doen (al dan niet aan het strand), een spannende off-road jeep/wandeltocht met (facultatieve) lunch onderweg, of een spectaculaire tocht met een oud Grieks vissersschip met dito kapitein, inclusief lunch (toeslag €35.-)

Dag 7

Uitslapen want dit wordt een zonsondergang-dag. Via de beroemde grot van Pythagoras rijden we naar de westpunt van Samos. Daar zien we de zon ondergaan bij een oude scheepswerf, waar de traditionele vissersboten nog worden gebouwd. Na het afscheidsdiner (inbegrepen) volgt de (lange) terugreis.

Dag 8

Dag van vertrek. We halen je op bij je appartement en brengen je naar het vliegveld. Een heerlijke week zit er alweer op, de herinneringen (en de foto’s!) blijven….

De reis

 

Start datum 17/05/2022
Eind datum 24/05/2022
Aantal dagen 8
Meerprijs 1-persoons kamer € 145,- (beperkt beschikbaar)
Prijs € 995,- standplaats Pythagorion

Inclusief
transfer naar accommodatie, verblijf in studio of appartement, dagelijkse excursies (duur 5 – 8 uur), maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving, doorlopende fotocoaching, individuele fotobespreking achteraf.

Exclusief 
Vlucht naar Samos, drankjes, niet-genoemde maaltijden, reis- en annuleringsverzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Waarom in Mei?

  • It’s all about the light… en in mei is het licht mooier dan ooit, de lucht frisser en de natuur groener!

  • De kleuren: een onvoorstelbaar palet aan rode, gele, oranje, blauwe, witte, groene en nog meer tinten

  • Het weer: in mei is het niet te warm en meestal droog, en het eiland is één schitterend bloemenparadijs

  • De rust: in mei zijn er nog maar weinig toeristen; we werken dus in alle rust en genieten van de stilte

Video

Deze video toont de ongelooflijke schoonheid van het eiland Samos